Twitter ve TweetDeck Özelliği

Herkese Merhaba,

2008'den beri twitter kullanıcısıyım. Sosyal medya benim için Twitter desem abartmış olmam. Hatta liste özelliği geldikten sonra hepsini tek ekranda görme gerekliliğini düşünen biriydim ama sadece düşünmekle yetindim. 

Sonra Tweetdeck diye bir site bu özelliği geliştirdi. Benim için muhteşem bir gelişmeydi. İlgilenmek istediğim tüm alanları bu şekilde takip edebiliyordum.

Bugün size bu özellikten bahsedeceğim ve yapıp kullanmanızın neden gerektiğini anlatmaya çalışacağım.

TweetDeck, birden fazla zaman akışını kolay bir ara yüzde görüntülemenize olanak tanıyarak daha kullanışlı bir Twitter deneyimi sunar. Twitter'dan en iyi şekilde yararlanmanız için çok sayıda gelişmiş özelliği barındırır: Birden fazla Twitter hesabı yönetme, Tweetleri daha sonra göndermek üzere planlama, Tweet koleksiyonları oluşturma ve daha fazlası.

Twitter bunu satın aldığı için gönül rahatlığıyla şifrenizi girip kullanabilirsiniz. Aşağıya da linki bırakıyorum buradan da özelliklerini okuyabilirsiniz.

https://help.twitter.com/tr/using-twitter/how-to-use-tweetdeck

Gelelim TweetDeck'te birden fazla zaman akışını yapmaya ve aşağıdaki güzel masaüstü görüntüsüne kavuşmaya...

 

Öncelikle örnek bir twitter hesabı açtım ben.

Hesabı açtıktan sonra, listeler ve liste oluştur düğmelerine tıklıyoruz.


Daha sonra, aşağıdaki gibi bir pencere açılıyor. Buradan Listenize bir isim verebilirsiniz. Ben Örnek Liste 1 dedim listemin adına. 

Dilerseniz altında da listeyi anlatan bir kaç kelime yazabilirsiniz. Misal ben Borsa üzerine diye açıklama girdim ve sağ üstteki Next'e tıkladım. Bu arada hiçbir açıklama girmeden İsmini de Borsa diyebiliriz.


Next'e tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi isimleri girebileceğimiz bir arama/ekleme alanı çıkıyor. Buradaki kişileri eğer gizli değilse takip etmenize gerek yok. Gizliyse önce takip edip daha sonra listeye ekleyebiliyoruz.

Ben Örnek Liste 1 olarak oluşturacağım listemi borsa ile ilgili kişileri ekleyeceğim. O yüzden sevdiğim kişilerden biri olan Yunus Şahin ismini yazdım ve arattım. 

Aşağıda gördüğünüz gibi çıktı ve Add'e basıp listeme ekledim. Bunun gibi ismini bildiğiniz kişileri yazıp da ekleyebilirisinz ya da Yunus Şahin'in profiline girersiniz, borsa üzerine kimleri takip ediyor bu Yunus deyip onun takip ettiği kişileri listenize ekleyebilirsiniz. 


Kişilerin profilinden listeye ekleme olayını da örnek amacıyla aşağıdaki gibi gösteriyorum. Örnek amacıyla İstanbul Kültür Üniversitesi'ni açmışım :) 

Evet İstanbul Kültür Üniversitesi sponsorluğunda yazılan bu yazıyı deyip girmek isterdim ama öyle bir şey yok. 

Devam. Kişinin profiline girdikten sonra 3 noktaya (...) basıp aşağıdaki gibi bir panelin açılmasını sağlıyoruz ve Add/remove tıklayıp ilgili profili istediğimiz listeye katabiliyoruz.

Örnek Liste 1'deki kişileri ekledikten sonra dilediğiniz gibi listeler oluşturabilirsiniz. Ben siyaset, ekonomi, trading, Galatasaray, teknoloji, eğitim gibi bir çok liste oluşturdum kendime. Bu listeleri siz de oluşturduktan sonra gireceğiniz adres ise aşağıdaki gibidir:

https://tweetdeck.twitter.com/

Siteyi açtıktan ve kullanıcı adı ile şifrenizi girdikten sonra dilediğiniz bir çok şeyi yapabilirsiniz. Aşağıdaki ekran benim örnek amacıyla oluşturduğum bir akış.

Akışta Home denilen ilk sütun takip ettiğiniz kişilerin tweetlerini gösterir. 

Örnek Liste 1,2,3 ise yukarıda da söylediğim gibi sizin belli konular eşliğinde görmek istediğiniz kişilerin tweetlerini gösterir. 

Onun dışında size ne katar TweetDeck: sadece bir kişiyi ayrıca görmek isteyebilirsiniz misal JordanKamuran. 

Sizinle ilgili bildirimleri takip edebilirsiniz. Size gelen mesajları mesajları, hatta ve hatta etiketleri de yine takip edebilirsiniz. Örnek #ALARK etiketiyle ilgili yazılmış her şeyi görmek isteyebilirsiniz. Malum Twitter kap gibi çalışıyor. 

Daha bir çok özelliği mevcut.. 

Bence Twitter'ın en önemli özelliği ve acayip faydalı buluyorum.

Umarım faydalı olmuştur.

Saygılarımla.



Twitter ve TweetDeck Özelliği Twitter ve TweetDeck Özelliği Reviewed by Es'Or on Kasım 10, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.